četvrtak, 10. kolovoza 2017.

LAGANI DESERT KOJI MAMI IZGLEDOM I UKUSOM


Sastojci
Za biskvit:
6kom bjelanjaka
6kasika secera u prahu
2kasike limunovog soka
1 Vanilin šećer Dolcela
50gr przenih mljevenih ljesnika
150gr krupnije mljevenih oraha
Za krem:
6kom zumanjaka




6kasika secera
2kom Vanilin šećer Dolcela
1 Puding okus vanilija Dolcela
2kasike Gussnela Dolcela (gustina)
5dcl mlijeka
3dcl soka od narandže
ribana korica od 2 narandze
100gr maslaca
1dcl Slatkog vrhnja Dolcela
2 slag kreme od vanilije
coko stapici,filetirana narandza,listici mente

Priprema
1. Pomijesati vanil secer sa secerom u prahu
2. Pomijesati ljesnike i orahe
3. Mutiti bjelanjke uz postepeno dodavanje secera i limunovog soka u cvrst snijeg
4. U umucene bjelanjke dodati orahe i ljesnike uz ganamo mijesanje




5. Smjesu istresti na pleh oblozen papirom za pecenje i ravnomjerno rasporediti.
6. Peci na 180C oko 15min(biskvit ce se odvojiti or ruba papira za pecenje kada je gotov)
7. Ohladiti ga i isjeci na tri jednaka dijela
8. U mlijeko dodati secer,vanil secer,ribanu koricu narandze i pola soka od narandze te
staviti da prokuha pa smanjiti temperaturu na minimum.
9. Zumanca pomijesati sa polovinom soka,dodati prah za puding,dodati i gustin i sve
izmiksati da ne bude grudvica.
10. Izmiksanu masu uliti u mlijeko i kuhati uz neprestano mijesanje dok se masa ne
stegne.
11.Prekriti je sa prozirnom folijom i ohladiti.
12. Pjenasto umutiti 100gr maslaca pa dodati ohladjenu masu i sve sjediniti.
13.U sjedinjenu masu umijesati i 1dcl umucenog vrhnja za slag,
14.Podijeliti masu ma 3 jednaka dijela i premazati preko biskvita.
15. 2slag kreme od vanilije umutiti prema uputstvu te s njima dekorisati kolac.
16. Dekoraciju upotpuniti sa filetiranim narandzama,listicima mente i coko stapicima
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support