ponedjeljak, 14. kolovoza 2017.

Mijesana salata za zimu ili preliv za sve vrste zimnice!! Nesto jako ukusno i jednostavno, nakon dan-dva moze se jesti..


nešto jako jednostavno, ukusno i nakon dan – dva može se jesti

Sastojci
paprika zelena, crvena i žuta
mrkva
crveni luk
karfiol
krastavci
zelena rajčica
svježi kupus



PRELJEV:
1/2 L alkoholnog octa
2 L hladne vode
20 dkg šećera
20 dkg soli
papar u zrnu
korijandar u zrnu

Priprema
Namjerno nisam pisala količine jer svatko stavlja prema želji, što više voli ili može sve podjednako.
Sve sastojke usitniti nožićem:
mrkvu i krastavce na kolutiće
papriku, kupus i luk na rezance debljine 3-5 mm
luk i rajčicu na šnitice
karfiol na sitne cvjetiće



U međuvremenu staviti da provrije ocat u koji smo dodali vodu, šećer, sol, papar i korijander u zrnu.
Povrće slagati u staklenke i dobro ga nabiti. Sve preliti sa vrelim preljevom.
Tko želi može na vrh posuti par zrnaca konzervansa (ja stavim da duže ostane), a tko ne voli konzervans neka proba sa dunstanjem (ja još nisam tako radila salatu)
Rado prihvaćam savjet 🙂
U svaku flašicu dodati 3-4 zrna papra, par zrna korijandra i dobro zatvoriti.
Posluzivanje
Inače sa ovim preljevom kiselim sve povrće, samo što kada to radim s paprikama, njih kratko prokuham u tom preljevu.
Preuzeto sa: coolinarika.com…
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support