četvrtak, 31. kolovoza 2017.
Home »
» NAJBOLJI NAČIN PRIPREME PARADAJZ-PAPRIKE ZA ZIMNICU IKAD!OVAKO IH PRIPREMAM NIZ GODINA I ZNAM DA ĆE SE I VAMA SVIDETI!
NAJBOLJI NAČIN PRIPREME PARADAJZ-PAPRIKE ZA ZIMNICU IKAD!OVAKO IH PRIPREMAM NIZ GODINA I ZNAM DA ĆE SE I VAMA SVIDETI!
Sastojci:
Potrebno je:
6 -8 kg paradajiz paprika
Za barenje:
4 l vode
1l alkoholna sirćeta sa 4% sirćetne kiseline
250 gr šećera
250 gr soli
5 dcl ulja
1 kesica bibera u zrnu
Potrebno je još:
količina po želji seckani beli luk i seckani sveži peršunov list
Priprema:
Paprikama nožem odseći drškicu pa ih oprati dobro ocediti i čačkačicom izbušiti na par mesta.
U posudu staviti vodu. sirće, ulje, šećer, so, biber i staviti na vatru da se kuva.
Kad proključa dodati paprika onoliko da prekriju površinu suda i kuvati paprike samo da voda baci 2-3 ključa.
Paprikevaditi rešetkastom kašikom, stavljati u drugi sud.
Odmah u vodu za paprike dodati sledeću turu paprika i dok se one malo ne obare, mi prvu barenu turu paprika koju smo izvadili u posudu redjamo u tegle, blago pritiskamo da se lepo slože, a svaki red posipamo seckanim belim lukom i prešunom.
Kad napunimo 2- 3 tegle, pritisnemo paprike sa plastičnom rešetkom i napunimo tegle sa vrelim presolcem i zatvorimo odmah tegle metalnim zatvaračem. ( bitno je da kada punimo tegle sa tečnošću u kojoj se barile paprike ključa i sa tako vrelim preliti paprike i odmah zatvoriti).
Tako uraditi sa svim paprikama.Tegle prekriti sa stoljnjakom, i ostaviti tako da se ohlade.
Ako niste sigurni da vam zatvarači nisu dobro zatvorili tegle, tegle poredjajte u pleh iz rerne, rernu uključite na 100 stepeni, da tegle tako stoje 1 sat, rernu isključiti i ostaviti tegle da se u rerni ohlade.
To je pasterizacija 😉
0 komentari:
Objavi komentar