nedjelja, 6. kolovoza 2017.

STRAĆATELA TORTA-NEPEČENA


SASTOJCI
Podloga
450gr mlevene plazme
40gr čokolade u prahu
150gr margarina ili maslaca
120gr mleka
50gr mlevenog lešnika

Fil
500ml jogurta
500ml slatke pavlake
100gr šećera
20gr želatina+10 kašika vode
20gr vanil šećera
200gr crne čokolade

Ganaš glazura
200 ml slatke pavlake
200gr čokolade

PRIRPEMA
Podloga
Maslac otopiti, i sjediniti sa plazmom, čokoladom u prahu, mlekom i mlevenim lešnikom. Dobro izraditi i staviti u kalup od 28 cm (ova količina je taman za taj kalup)

Fil
Dobro umutiti slatku pavlaku sa šećerom i ostaviti je sa strane.
Izrendati na krupno crnu čokoladu.
Želatin i vodu pomešati i otopiti na tihoj vatri (ili u mikrotalasnoj na 30s).
Zatim, želatin dodati u jogurt, promešati i odmah sjediniti mikserom sa umućenom pavlakom i izrendanom čokoladom.
Preliti preko podloge i sve lepo izravnati. Ostaviti u frižider dok glazura ne bude gotova.

Ganaš glazura
Slatku pavlaku polako zagrejati (ali da ne provri) i dodati čokoladu. Mešati dok se čokolada ne istopi i dobro sjedini sa pavlakom (najbolje je mešati sa žicom). Preliti preko torte i ostaviti na hladnom da se dobro stegne.

Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support