četvrtak, 14. prosinca 2017.

MOJ OMILJENI DORUČAK JESU LEPINICE SA KAJMAKOM – Tijesto je savršeno,a lepinice jednostavno “dišu”

SASTOJCI:
4 čaše (200ml) brašna
1 čaša jogurta
pola čaše mlijeka
1 kašičica sode bikarbone
2 kašike ulja

NAČIN PRIPREME:
Pomiješajte brašno,so,sodu i ulje.Mijesite tijesto i dodajte mlijeko i jogurt.
Od svega zamijesite tijesti i ostavite da stoji na toplom mjestu kako bi nadošlo.

Tijesto podlijelite na 8-9 loptica i svaku razvijte okladijom na pobrašnjenoj podlozi.
Ulje na tavi zagrijte i pržite lepinice sa obje strane.
Kada se ispeku redajte ih na ubrus papir,a zatim poslužite.

Meni su najbolje uz kajmak,posoljene,a možete jesti i uz suho meso,tunjevinu ili nešto po želji.
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

.

AD

Pokreće Blogger.

Unordered List

Theme Support